Timom – Ce trebuie să știi despre această afecțiune rară a glandei timus

Medicina modernă oferă popularitate unui nou serviciu - „A doua opinie a doctorului”. Doctor Ruslan Șcarăbnîi vă oferă a doua opinie în chirurgia toracică. Doctor Ruslan Scarabnii
Timusul este o glandă cu structură mixtă, fiind situată în cutia toracică, în spatele sternului, între cei doi plămâni. Este mai activ în timpul copilăriei și adolescenței, însă își păstrează importanța pe întreaga durată a vieții. El produce celule T, care sunt un tip de celule albe din sânge, care ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor și bolilor. De asemenea, timusul produce și hormoni, precum timopoietina, care sunt implicați în reglarea funcției imune.

Una dintre afecțiunile timusului poate fi miastenia gravis - boală autoimună care afectează mușchii și poate duce la slăbiciune musculară și oboseală. Tratamentul pentru miastenia gravis există și poate fi stabilit în funcție de mai mulți factori.

De asemenea, o altă afecțiune ar fi timomul, o tumoră care se dezvoltă în timus. Timoamele sunt, de obicei, diagnosticate în timpul examinării medicale de rutină, deși unele pot fi asimptomatice și descoperite doar în urma investigațiilor medicale pentru alte afecțiuni. Timomul se dezvoltă atunci când celulele glandei timus încep să crească și să se înmulțească necontrolat. În timp, aceste celule pot invada țesuturile din jur și se pot răspândi la distanță, prin intermediul sistemului limfatic sau al sângelui. În general, timomul este o formă de cancer lent progresivă și poate fi tratată cu succes dacă este detectată în stadiile incipiente.

Programează-te la o consultație!

    Copyright © 2023 Doctor Ruslan Șcarăbnîi

    has been added to the cart. View Cart
    Sună acum!